Isolatieglas

STANDAARD ISOLATIEGLAS

Standaard isolerende dubbele beglazing bestaat uit twee bladen blank floatglas bij voorkeur van ongelijke dikte. Tussen de twee glasbladen bevindt zich een (lucht)spouw. De spouw kan in dikte variëren. Een metalen-afstandhouder zorgt voor de ruimte tussen beide glasbladen. In de afstandhouder bevindt zich een droogmiddel. De afstandhouder en de glasbladen worden door een randafdichting van kit op de plaats gehouden. De ruimte tussen de glasbladen is bij standaard isolatieglas gevuld met droge lucht.

SPECIFICATIES STANDAARD ISOLATIEGLAS

K waarde (U-waarde) 2,8 W/m2.K (2 bladen glas met luchtspouw van 15mm).
Zontoetredingsfactor tot 78 %.
Lichttoetredingsfactor 80 %.

Vrijwel alle denkbare glassamenstellingen zijn mogelijk in isolatieglas. Bijvoorbeeld isolatieglas met figuurglas, veiligheidsglas, brandwerendglas, draadglas etc. De meest gangbare glasdiktes kunnen gebruikt worden.

HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS HR++isolatie glas

Super isolerende hoogrendementbeglazing bestaande uit twee bladen blank floatglas, waarvan één met een dunne transparante en blanke warmtereflecterende metaallaag (coating, aangebracht op het buitenste blad, binnen in de dubbele beglazing). De spouw tussen de bladen is gevuld met een edelgas zoals b.v. argon.

De ontwikkeling van hoogrendementbeglazing heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De coating is nagenoeg helder en de spouw is gevuld met gas ipv van met lucht zoals bij standaard HR soorten het geval is. De “oude coatings” waren vaak gekleurd in tegenstelling tot neutrale coatings die nu gebruikt worden. Oude soorten HR isolatieglas zullen snel van de markt verdwijnen. Op hoogrendement HR++ isolatieglas kan onder bepaalde weersomstandigheden condensatie op de buitenruit plaatsvinden. Dit komt door de sterk isolerende eigenschappen en door het minimale warmteverlies van binnen naar buiten.

SPECIFICATIES HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS HR++

K-waarde (U-waarde) 1,1 W/m2.K (2 bladen glas van 4 mm; afstandskader 15 mm).
Zontoetredingsfactor 64 %.
Lichttoetredingsfactor 79 %.

HOE GOED ISOLEERT MIJN ISOLATIEGLAS?

Om dat te weten, moet u de warmtedoorgangscoëfficiënt of K-waarde van de ruit kennen. De K-waarde drukt uit hoeveel Watt warmte-energie er door een vierkante meter glas verloren gaat bij een temperatuurverschil van één graad Kelvin tussen binnen- en buitenkant van de ruit. Hoe lager de K-waarde, des te beter het glas isoleert!